Komunikatori u BiH stekli nova znanja iz oblasti upravljanja komunikacijama

Sarajevo, 20/06/2017 – Završetkom dvodnevne tematske konferencije «PR Network II» za službenike za informisanje/odnose s javnošću u institucijama i organima uprave svih nivoa u Bosni i Hercegovini (BiH), danas su završene i aktivnosti predviđene projektom «Obuka službenika za odnose s javnošću/informisanje faza II».

Tematska konferencija «PR Network II», koja se održala u Tesliću u period od 19.06 do 20.06.2017. godine, okupila je preko 50 službenika za informisanje/odnose s javnošću u institucijama i organima uprave svih nivoa u BiH. Tokom dvodnevne konferencije, učesnici su imali priliku da diskutiraju o različitim tematskim oblastima, poput savremenih trendova u marketingu u institucijama javne uprave, institucionalnoj komunikaciji u javnoj upravi, trendovima i iskustvima u razvoju itd.

Tokom implementacije projekta, organizirane su i održane obuke za preko 70 službenika za informisanje/odnose s javnošću u institucijama uprave Vijeća ministara BiH, Vlade Republike Srpske, Vlade Federacije BiH i Vlade Brčko Distrikta BiH. Obuke pod nazivom Upravljanje komunikacijama održane su u Tesliću u periodu od 29.05 do 01.06.2017. godine, te su bile struktuirane na osnovu rezultata istraživanja, koje je također sprovedeno tokom implementacije projekta.

«Ovim aktivnostima unaprijeđena su postojeća, ali su razvijena i nova znanja državnih službenika koji se bave odnosima s javnošću u javnoj upravi, u oblastima strateškog upravljanja komunikacijama, komuniciranja u kriznim situacijama i upravljanja društvenim mrežama,» izjavila je Mubera Begić, stručna savjetnica za reformu javne uprave

Podsjećamo, projekt «Obuka službenika za odnose s javnošću/informisanje faza II» se finansirao sredstvima Fonda za reformu javne uprave, u okviru reformske oblasti Institucionalna komunikacija, dok je projekt implementirao Kroanuer Consulting d.o.o. Sarajevo. Cilj ovog projekta je bio da se doprinese razvoju ljudskih potencijala kroz razvoj i proširenje ekspertize i kompetencija službenika za informisanje/odnose s javnošću u institucijama i organima uprave svih nivoa u BiH, kroz obuku iz dodatnih oblasti značajnih za njihov rad.

«Sa druge strane, ostvarena je i svrha projekta, odnosno unaprjeđenje praksi i razvoja kapaciteta institucija uprave za institucionalnu i stratešku komunikaciju, te odnose sa javnošću u segmentu razvoja ljudskih potencijala u oblasti Institucionalne komunikacije,» zaključio je Nermin Podžić, vođa projekta «Obuka službenika za odnose s javnošću/informisanje faza II».

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se