Naslovnica BiH Konačno imamo bezbolno rješenje za dijabetičare: BAUERFEIND registrovao prvi CGM u Bosni...

Konačno imamo bezbolno rješenje za dijabetičare: BAUERFEIND registrovao prvi CGM u Bosni i Hercegovini Uređaj za kontinuirano mjerenje glukoze pod nazivom MEDTRUM S7 EasySense napokon je stigao u Bosnu i Hercegovinu, a u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva registrovala ga je firma BAUERFEIND BIH.

0

Poznato nam je da sve više ljudi u Bosni i Hercegovini oboljeva od ove tzv. šećerne bolesti koja, ukoliko se ne drži pod kontrolom, tiho uništava naš organizam.

Dosadašnja lječenja nisu donijela neke velike rezultate ponajviše zbog loših uređaja za mjerenje šećera u krvi koji se koriste u našoj zemlji. Upravo zbog ne toliko preciznih uređaja, ali i uređaja kojim se “bodemo” više puta dnevno, korisnici, posebno djeca, često nisu u stanju mjeriti redovno šećer te zbog toga i dolazi do velikih komplikacija, koje se često završavaju kobnim posljedicama.

Upravo zbog gore navedenih činjenica, svjetski stručnjaci prave nove, modernije uređaje za mjerenje koji su u potpunosti bezbijedni, precizni, ali i ono najvažnije bezbolni te nam samim tim daju mogućnosti da izmjerimo šećer u krvi koliko god puta nam je potrebno u toku dana.

Da Bosna i Hercegovina ne bi bila zakinuta sa ovim novim tehnološkim otkrićem, pobrinula se firma BAUERFEIND i prva registrovala uređaj u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BIH.

Konačno je na tržište stigao aparat MEDTRUM S7 EasySense koji će zasigurno uveliko pomoći svim budućim korisnicima.

Ukratko o MEDTRUM S7 EasySense sistemu

MEDTRUM S7 EasySense je sistem za kontinuirano mjerenje glukoze, a S7 EasySense se sastoji od tri dijela: bežičnog odašiljača, senzora za mjerenje glukoze i mobilne aplikacije Medtrum EasySense na Vašem pametnom uređaju.

Senzor otkriva razinu glukoze u međustaničnoj tekućini i očitanje razine glukoze ažurira se svake dvije minute. Podatke iz senzora možete učitati na svoj pametni uređaj nakon određenog razdoblja uporabe ili možete držati senzor povezanim s pametnim uređajem i iskoristiti mogućnosti očitanja u stvarnom vremenu, kao i vidjeti grafikone i upozorenja koja se tiču vašeg trenutnog stanja.

Senzor za mjerenje glukoze (JY-016) sadrži fleksibilni senzor koji se umeće ispod kože. Za svaki umetnuti senzor predviđeno je da ostane na mjestu umetanja i omogućuje kontinuirana mjerenja glukoze do 14 dana. Senzor je primijenjeni dio sistema za kontinuirano mjerenje glukoze.

Bežični odašiljač (TY-025) mali je elektronički uređaj koji se povezuje sa senzorom i šalje podatke o glukozi iz senzora u pametni uređaj svake dvije minute. Odašiljač sadrži ugrađenu bateriju koja može trajati tri mjeseca.

Mobilna aplikacija Medtrum EasySense preuzima se na Vaš pametni mobilni uređaj i služi kao prijemnik. Prikazuje sve podatke iz senzora, statistike i upozorenja. Također, omogućuje Vam kalibriranje senzora, uređivanje svih postavki i bilježenje događaja.

Najvažnije karakteristike uređaja

Veoma važno je spomenuti i da ovaj uređaj može uraditi čak 720 očitanja glukoze u toku jednog dana, što je prosto nevjerovatno svim korisnicima starih uređaja.

Uređaj je i vodootporan tako da u slučaju da idete na kupanje, uređaj ide sa vama.

Čak 14 dana vrši očitavanje,a ujedno i čuva podatke, tako da u svakom trenutku iste možete provjeriti i tako na veoma jednostavan način pratiti svoje zdravstveno stanje.

Brz, efikasan, precizan i potpuno bezbolan

MEDTRUM S7 EasySense je prvi uređaj na tržištu koji nam može dati stvarnu sliku trenutne razine glukoze u krvi, a da pri tome bude maksimalno precizan i potpuno bezbolan.

Posebno je pogodan za djecu jer sami mogu kontrolirati razinu šećera u krvi svake dvije minute. Uređaj je jako malih gabarita tako da je skoro pa neprimjetan, a ono najvažnije, vaše dijete će moći da unese tačno onoliko hrane u organizam koliko mu je potrebno, a da pri tome ne pretjera i ne dovede zdravlje u pitanje.

Gdje nabaviti uređaj?

MEDTRUM S7 EasySense uređaj možete nabaviti preko firme BAUERFEIND BIH. 

Adrese svih poslovnica firme BAUERFEIND u Bosni i Hercegovini

 

Ovih dana smo dobili i potvrdu da će se prvi uređaji ovakve vrste pojaviti u slobodnoj prodaji od 01.09.2019. godine.

S obzirom da je ovo nešto novo na našem tržištu, firma BAUERFEIND se obavezala da će držati besplatne prezentacije i edukacije u svim većim gradovima u Bosni i Hercegovini, a posebno u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Bihaću i Banja Luci.

Za kraj, postavlja se pitanje hoće li Zavod zdravstvenog osiguranja kako Federacije i Republike Srpske, tako i kantonalni prepoznati važnost ovog prijeko potrebnog sistema i obezbijediti korištenje ovog uređaja i sistema svim korisnicima u Bosni i Hercegovini ili će zanemariti vapaj očajnih građana koji boluju od ove bolesti i nastaviti sa nabavkom starih uređaja koji su dosta bolni za svakodnevno korištenje, a u konačnici su znatno skuplji? 

Predlažemo im da zaborave stranačke pripadnosti, firme koje pomažu određene političke kampanje, pranje novca i ostale malverzacije i da napokon počenu raditi u korist građana naše države i samim tim im pomoći da se što lakše nose sa ovom veoma čestom bolešću.

Hoće li nas poslušati…uskoro ćemo saznati…

Do tad…poručujemo građanima da traže od svih državnih institucija kojih se ovo tiče da u što kraćem roku nabave uređaje koji život znače, jer danas taj uređaj treba nama, a sutra će možda vama…