19.6 C
Bihać
Ponedjeljak, 14 Juna, 2021

Korisnici ortopedskih pomagala zadovoljni Odlukom Skupštine USK

Nakon burnih dešavanja na protekloj sjednici Skupštine USK i prozivanja određenih paraplegičara zbog tačke koja se našla na dnevnom redu skupštine na redakciju KRAJINA.BA portala stigao je akt u cilju pojašanjenja građanima o čemu se ovdje zapravo radilo:

Napokon je Skupština Unsko-sanskog kantona usvojila tačku dnevnog reda koja se ticala kluba ratnih vojnih invalida i paraplegičara USK.

Odluka koja je usvojena daje mogućnost da se Odluka o pravima na pomagala uredi tako što će se sada formirati cijene za svaki artikl i kao takva će se proslijediti Ministarstvu zdravstva i socijalne politike USK nakon čega bi vlada ovu Odluku trebala usvojiti. Ovim će se izbjeći mnoge loše stvari i birokratija po kojoj smo dosada radili – poručio je predsjednik kluba RVI i paraplegičara USK.

Također, molimo vas da se suzdržite komentara kada je u pitanju nas dopredsjednik kluba Dejan Samardžić koji je također ratni vojni invalid i paraplegičar jer ovakva Odluka ne donosi samo njemu jednostavniji način za ostvarivanje svojih prava nego i svim ostalim skupinama ljudi koji koriste ova pomagala.

Cijeli akt prenosimo vam u cjelosti:

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se