28.6 C
Bihać
Nedjelja, 26 Septembra, 2021

Koronavirus u USK: Jedan smrtni slučaj i 23 novozaražene osobe

- Krizni štabovi u cijeloj zemlji upozoravaju stanovništvo i sve nivoe vlasti, da ukoliko se nastavi sa povećanjem broja zaraženih ovim tempom, kao i sa nepoštivanjem propisanih epidemiološkim i zdravstvenih mjera, preporuka i naredbi, da bi moglo doći do kolapsa zdravstvenog sistema.

BIHAĆ, 18. oktobra – U USK u posljednja 24 sata registrovana su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom, potvrdila je za RTV USK-a Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva i socijalne politike USK. Za jednog pacijenta čekaju se rezultati.

Zabilježen je i jedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom Covid-19, a radi se o muškarcu iz Cazina, rođenom 1947.godine.

Na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću smještena su 24 pacijenta, od čega 4 na respiratoru.

Krizni štabovi u cijeloj zemlji upozoravaju stanovništvo i sve nivoe vlasti, da ukoliko se nastavi sa povećanjem broja zaraženih ovim tempom, kao i sa nepoštivanjem propisanih epidemiološkim i zdravstvenih mjera, preporuka i naredbi, da bi moglo doći do kolapsa zdravstvenog sistema, prije svega u Kantonu Sarajevo, ali i još nekim kantonima, posebno vezano za zdravstvene radnike i njihov ogroman angažman u toku pandemije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se