KPZ LUKE BIHAĆ: Budimlić koji se tereti za ubistvo advokatice tražio od drugog zatvorenika da pretuče tužiteljicu Azru Ibrahimpašić

U Kantonalnom sudu u Bihaću jučer je nastavljeno suđenje Muhamedu Budimliću iz Cazina, koji se tereti za ubistvo advokatice Jasmine Koričić, koje se dogodilo 13. februara 2015. godine. Trojica policajaca Irfan Budimlić i Džafer Oraščanin iz Policijske stanice Cazin te Edis Nuspahić iz PU Bihać bili su Budimlićevi svjedoci, a Osman Vikić iz Bihaća svjedočio je u korist Tužilaštva.

Edis Nuspahić, koji je radio na istrazi o ubistvu, rekao je da je s austrijskog mobilnog broja iz grada Filaha, a koji je pripadao Suadu i Rasemi Merdanić iz Bihaća, na dan ubistva advokatice Koričić 13. februara 2015. godine poslan SMS u kojem je stajalo: ”Jesam li te upozorio da je ne napadaš, podmetnuo si joj bombu, gledam na TV-u kako te hapse, sad si sve izgubio.

” Ovu poruku u Bihaću dobio je Suadov šurjak Zijad Zanačić, ali i jedna žena u Srebreniku, koja je to prijavila policiji. – Suad Merdanić negirao je da je slao poruku takve sadržine, dok je Zanačić izjavio da je, čim je dobio SMS, isti i obrisao – ispričao je Nuspahić. U unakrsnom ispitivanju odbrane Nuspahić je kazao da se istraga nije širila ni prema Merdaniću ni prema Zanačiću.
Vikić je dao iskaz o uzimanju izjave od Emira Pajazetovića iz Velike Kladuše, koji je ležao u istoj ćeliji u KPZ-u „Luke“ u Bihaću s optuženim Budimlićem. – Pajazetović je izjavio da mu je optuženi Budimlić nudio 5.000 KM da, kada izađe iz zatvora, pretuče tužiteljicu Azru Ibrahimpašić – ispričao je Vikić..

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se