Naslovnica BIHAĆ KRAJINA SE SMIRUJE: Nivoi Sane i Une u opadanju, prošlo je najgore

KRAJINA SE SMIRUJE: Nivoi Sane i Une u opadanju, prošlo je najgore

0
Padavine su stale i situacija je pod kontrolom, a ostaje problem bujičnih i podzemnih voda u pojedinim naseljima u gradu i okolnim naseljima. U gradu je to Banjalučka ulica, naselja Karići i Poljka, dio Šehovaca te prigradsko naselje Trnova na desnoj obali, a na lijevoj Alagića sokak u gradu te prigradska mjesta Stari Majdan, Fajtovci i Skucani Vakuf. Na području Sanskog Mosta i dalje su prisutne snage Federalne uprave civilne zaštite.

Foto: Klix.baFoto: Klix.ba

Slična situacija je i na području općine Bosanska Krupa gdje je nivo Une još jučer opao za 30 cm, a voda se povukla iz najugroženijeg naselja Svetinja gdje je pod vodom bilo oko 40 kuća.

“Situacija je pod kontrolom, preventivne aktivnosti i praćenje stanja se nastavljaju s obzirom na to da imamo i problem klizišta, a poznato je da se neka od njih javljaju i nakon nekoliko dana”, kazao je za Klix.ba načelnik Armin Halitović.

Foto: Klix.ba

U ovom gradu, kao i u Sanskom Mostu, i dalje ostaju mjere vanrednog stanja usljed prirodne nesreće. Na području Bihaća situacija je zadovoljavajuća, jer su vodostaji u stagnaciji, a nivo rijeke Klokot je pao za 40 cm. Ostaju problemi s podzemnim vodama, kanalima i bujicama.