Krajiška inspekcija kreće u pojačani nadzor i kontrolu: Evo šta gledaju i koga obilaze

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava javnost da će se u periodu od 16. – 20. decembra 2019. godine na području Unsko-sanskog kantona vršiti pojačani inspekcijski nadzor

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavještava javnost da će se u periodu od 16. – 20. decembra 2019. godine na području Unsko-sanskog kantona vršiti pojačani inspekcijski nadzor iz slijedećih oblasti – inspektorata: rad i radni odnosi, sanitarna i tržišna inspekcija; u predmetu nadzora kontrole primjene propisa iz navedenih oblasti sa akcentom na zasnivanje radnih odnosa i izdavanje fiskalnih računa.

Sanitarna inspekcija će vršiti nadzor nad primjenom Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti („Sl. novine F BiH“, broj: 29/05).

Radno vrijeme mješovitih inspekcijskih timova će biti u dvije smjene.

Ovim putem pozivaju svi subjekti, odnosno pravna i fizička lica da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, a kako ne bi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera, odnosno finansijskog sankcionisanja.

Apelujemo na građane da uočene nepravilnosti iz navedene oblasti, kao i druge nepravilnosti, prijave na sljedeće kontakte Kantonalne uprave za inspekcijske poslove:

– telefon za prijave 037 316-104

– e-mail:  [email protected]

– poštom, na adresu ul. Omera ef. Novljanina broj 4, 77 000 Bihać

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se