KRAJIŠNICI VAN KRAJINE: Ismijavanjem rodne grude do uspješnije karijere

Preduga je lista bošnjačkih humorističkih harikirija koji često buta odlaze u krajnost i postaju brutalni i samoubilački. A novinari i mediji su posebna priča.

Od svih Bošnjaka, Krajišnici su najdalje otišli kada je u pitanju vlastito ismijavanje. Već smo navikli da ovdašnji političari po pamet odlaze u Sarajevo, ali da novinari i medijski djelatnici ismijavaju rodnu grudu i narod među kojem su ponikli, to u posljednje vrijeme postaje novi trend.

U politici je pravilo da, ako želiš napredovati i ostvariti karijeru, moraš biti ulizica i klimoglavac. U medijima čini se pravilo je da ako želiš napredovati u karijeri i biti ‘priznat’ i ‘štovan medijski djelatnik’ moraš da pljuješ po Krajini i da je ismijavaš.

Glavna stvar je da Krajinu, pred sarajevskim medijskim radnicima, smatraš i nazivaš provincijom i nebitnim dijelom Bosne i Hercegovine, a samim tim ni događaji, ličnosti i generalno sve vezano za Krajinu, nije i ne smije biti interesantno, sem crne hronike, Autonomije, Agrokomerca, politike i odnedavno migranata.

Nisu migranti krivi nikome što zbog katastrofalnih uvjeta u matičnim zemljama moraju dati petama vjetra i sreću tražiti na zapadu. Ali nije ni Krajina kriva što ima milion vlastitih problema za koje Sarajevo neće i ne želi čuti, a čini se ni sarajevski novinari.

U tom brutalnom obrušavanju na Krajinu putem kritika i sprdnje različitih vrsta predanjače, a ko bi drugi nego sami Krajišnici.

Nikada uspjeh izgrađen na izdaji i ismijavanju vlastitog naroda, kulture, vjere i običaja, nije niti će lučiti uspjehe. Sve što se po tom osnovnu dobije i uspije ostvariti, samo je prividni uspjeh i sreća koja kratko traje.

Zato, dragi naši Krajišnici rasuti po medijima širom Bosne i Hercegovine, ne glumite veličine i ne izdižite se iz ‘primitivne’ i ‘seljačke’ kulture u kojoj ste rođeni i odrasli.

Teško da kokoš može postati orao.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se