Laži koje govorimo nakon prekida

IZVORavaz.ba

1. “Nisam bila dovoljno dobra za njega”

Nakon prekida, većina žena prvo posumnja u sebe. Za razliku od muškaraca koji rijetko pomno preispituju razloge za prekid, žene su sklone analiziranju svih detalja koji su doveli do raskida veze.

Pritom se fokusiraju i na bivšeg partnera, ali ipak su sklonije preispitivanju svojih poteza i vjeruju da su njima “skrivile” krah svog ljubavnog odnosa. Naposljetku, često zaključe da jednostavno nisu bile dovoljno dobre.

Upravo je to najveća laž koju si žena može izgovoriti nakon prekida. Nikada nemojte sumnjati u sebe i svoje kvalitete. Zaslužujete samo najbolje i nemojte dopustiti da vam iko poljulja vjeru u vlastitu vrijednost.

2. “Sigurno me nije volio. Ništa mu nisam značila”

Netom nakon prekida, ulovi nas i faza ljutnje tokom koje počinjemo vjerovati da je čitav odnos između nas i partnera bio samo farsa. Naravno, vjerovatnost da vas partner uopće nije volio i da je “odglumio” čitavu vezu jako je mala.

Stručnjaci kažu da se veze rijetko raspadaju zato što u odnosu nema ljubavi. Do prekida najčešće dolazi zbog razlika u temeljnim vrijednostima ili problema u komunikaciji, ali to ne znači da među partnerima nije bilo ljubavi.

3. “Naša veza je bila savršena”

Ne, nije bila savršena. Da je bila savršena možda bi još trajala. Tačnije, ne postoje takve veze i u svakom ljubavnom odnosu postoje neki problemi. Stoga se nemojte zamarati lažnim savršenstvom koje ne postoji i nije ga moguće ostvariti.

4. “Ovo je najgora stvar koja mi se dogodila u životu”

Bol nakon prekida može biti jaka i velika do te mjere da stvarno u jednom trenutku osjećamo kao da nam nikada u životu nije bilo toliko teško. To se često događa ako je povod prekidu bila izdaja poput preljube. Međutim, taj osjećaj bespomoćnosti i tuge samo je privremen. Preboljet ćete prekid i iz sve izaći snažnija i s velikim životnim iskustvom koje će vas voditi kroz novi ljubavni odnos.

Nemojte zaboraviti da se ponekad najgora stvar koja vam se ikada dogodila lako može pretvoriti u najbolju.

5. “Više nikada nikog neću voljeti”

Ovu laž najčešće izgovaramo u mladim danima, ali na nju nisu imune ni žene s iskustvom. To je često prva reakcija na prekid i činjenicu da osoba koju volimo više nije dio našeg života.

Baš kao i osjećaj da je prekid najgora stvar koja vam se dogodila, ovo je samo privremeno stanje uma. U jednom trenutku tuga nestaje, a u vama se oslobađa prostor za novu ljubav, piše Zadovoljna.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se