21.3 C
Bihać
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

Lažno se predstavio kao radnik Elektroprivrede i opljačkao stan u Sarajevu

U stanu koji se nalazi u sarajevskoj ulici Hamdije Čemerlića 35 u petak, 12. februara, desila se krađa. Počinioc je, kako saznajemo, muškarac koji se lažno predstavio kao radnik Elektroprivrede BiH. Njega su snimile sigurnosne kamere.

Krađa se desila u stanu koji je u vlasništvu 85-godišnjakinje. Muškarac se predstavio kao uposlenik Elektroprivrede koji mora pronaći kanal preko kojeg neko krade struju.

Po ulasku u stan, ukrao je novac, tri vrijedna, brendirana ručna sata, brendirani parfem od 150 mililitara i brendiranu mušku narukvicu.

Izašao je na sporedni izlaz zgrade, što je također zabilježeno videonadzorom. Nakon toga se udaljio u nepoznatom pravcu. Krađa je prijavljena policiji, a građani se mole za pomoć ako imaju informacije o počiniocu.

Podsjećamo, sredinom prošlog mjeseca iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine su upozorili građane da se pojedine osobe lažno predstavljaju kao njihovi radnici.

Napomenuli su da se njihovi uposlenici koji očitavaju brojila mogu kretati samo gdje se brojilo nalazi, a da svaki uposlenik mora imati jasno istaknutu akreditaciju i da se koriste vozilima na kojima su jasno istaknuti simboli preduzeća.

Pozvali su stanovništvo da se u slučaju suočavanja s lažnim uposlenicima kompanije, odnosno osobama koje ne posjeduju zvaničnu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog Elektroprivrede, obrate policiji i o istom obavijeste Elektroprivredu telefonskim pozivom na besplatne info linije ili na zvanične e-mail adrese.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se