Naslovnica SPORT Lionel Messi i Cristiano Ronaldo uplatili značajne donacije za borbu protiv koronavirusa...

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo uplatili značajne donacije za borbu protiv koronavirusa Nogometaši i sportisti širom svijeta uključili su se u borbu protiv širenja koronavirusa tako što su izdvojili dio novca koji zarađuju i donirali ga bolnicama širom svijeta koje imaju problema s nedostatkom medicinskih potrepština.

0

Među njima su i najbolji nogometaši svijeta Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Argentinac je donirao milion eura za borbu protiv pandemije koronavirusa. Iznos bi trebao biti podijeljen između bolnica u Barceloni i Argentini.

“Leo Messi je donirao novac bolnici kako bismo se borili s koronavirusom. Leo, hvala ti mnogo”, objavila je bolnica na svom Twitter profilu.

Novac je donirao i Cristiano Ronaldo u saradnji sa svojim menadžerom Jorgeom Mendesom. Mendes i Ronaldo kupili su za bolnicu Santa Maria u Lisabonu krevete, respiratore, monitore… Dok su za bolnicu Santo Antonio u Portu osigurali 15 kreveta za intezivnu njegu, respiratore, monitore i drugu važnu opremu.

“Želimo se zahvaliti Ronaldu i Mendesu na inicijativi. Ova donacija bit će veoma korisna u vrijeme kada država treba svakog pojedinca”, rekao je Paulo Barbosa iz bolnice Santo Antonio.