Naslovnica BIHAĆ Ljetne gužve na graničnom prijelazu Izačić Sezona godišnjih odmora i ljetovanja na...

Ljetne gužve na graničnom prijelazu Izačić Sezona godišnjih odmora i ljetovanja na Jadranu uveliko je u toku pa je na našim graničnim prijelazima, posebno s Republikom Hrvatskom, u dane vikenda evidentan pojačan saobraćaj putničkih automobila pri prelasku državne granice i kolone vozila.

0
PODIJELI

Tako je jutros bilo i na graničnom prijelazu Izačić gdje se na prelazak granice, odnosno ulazak u RH u intervalima čekalo između 30 minuta i jednoga sata, kažu u Jedinici Granične policije Izačić.

Neki od putnika u koloni automobila kažu kako ovakve gužve nisu odavno vidjeli. Drugi ipak tvrde, kako ne čekaju dugo i imaju razumijevanja, s obzirom na to da je sezona godišnjih odmora tokom koje građani više putuju.

Na Graničnom prijelazu Izačić je angažiran dovoljan broj policajaca koji su, kako ističe šef smjene Fahrudin Samardžić, u svakom trenutku u stanju odgovoriti svim zadacima koji se pred njih postave.

Putnike su ovom prilikom pozvali na razumijevanje i strpljenje prilikom prelaska državne granice kako bi im na taj način pomogli da lakše obavljaju svoje svakodnevne poslove.

post->ID); ?>" data-width="100%" data-numposts="5">