Naslovnica MAGAZIN Ljubavni guru otkriva kako da nađete ljubav Stručnjak za veze Metju Hasi...

Ljubavni guru otkriva kako da nađete ljubav Stručnjak za veze Metju Hasi (Matthew Hussey ), koji svojim klijenima za terapiju jedan na jedan naplaćuje i do 9.000 eura, kaže da vam neće pomoći ako glumite "neosvojivu tvrđavu".

0

– To vam je kao da mlatite mišem ispred mačke, mačka poludi i čim ispustite miša, nju više ne interesuje – tvrdi Metju.

Guru kaže da bi ljude trebalo da povezuju emocije, više nego logika, i dodaje da je samopouzdanje ključno za uspjeh u ljubavi.

Hasi savjetuje onima koji bi da pronađu ljubav da budu samouvjereni i da ne shvataju stvari previše ozbiljno.

– To što tražite nešto ozbiljno ne znači da ćete ga i naći tako što ćete biti previše ozbiljni. Na kraju krajeva, sve je u samopouzdanju.

Ljubavni guru kaže i da svojim klijentima uvijek govori da igranje “neosvojive tvrđave” ne pomaže.

– Stvar je samo u tome da sebe predstavite kao samouvjerenu osobu koju bi neko želio da upozna. Neko mudar mi je jednom rekao: ”Budi Rubikova kocka koja nije baš sasvim završena” jer, kad jednom složiš tu kocku, ostaviš je i više nije zanimljiva.

Kada se upoznajete sa nekim novim i želite da ostvarite neki kontakt sa tom osobom, Metju savjetuje da “igrate” na emocije.

– Na primer, umjesto da nekoga pitate koja je njegova omiljena destinacija na koju bi putovao, što zvuči kao razgovor za posao, uključite emocije i pitajte zašto je to njegova omiljena destinacija.