Naslovnica GLOBUS Majka iz pakla: Objesila osmogodišnjeg sinčića i četverogodišnju kćerkicu Liza Snajder (Lise...

Majka iz pakla: Objesila osmogodišnjeg sinčića i četverogodišnju kćerkicu Liza Snajder (Lise Snyder, 36), majka koja je sama podizala dvoje djece, privedena je nakon što su mališani pronađeni obješena kod Filadelfije.

0

Majka je 23. septembra pozvala pomoć, tvrdeći da je u podrumu pronašla obješenu djecu. Spasioci su pronašli starijeg sina (8) i njegovu mlađu sestru (4) obješene te ih bezuspješno pokušali reanimirati.

Majku je policija dvaput ispitala i ona je rekla da je sin u školi “trpio nasilničko ponašanje i da je želio umrijeti”. Njeno je svjedočenje odmah izazvalo niz pitanja, jer se osmogodišnjaci u načelu ne ubijaju, a kćerkica je imala i lakšu tjelesnu manu zbog koje bi se vrlo teško sama uspjela objesiti.

Serija razgovora s bližnjima i sa školom nije pokazala da je dijete bilo žrtva vršnjačkog nasilja. Kompjuter i mobiteli majke pokazali su da je pretraživala na internetu kako se provodi ubijanje vješanjem i gušenjem ugljenmonoksidom.

Jedan je svjedok kazao da je ona “pokazivala znakove depresije i nije se brinula za djecu”. Svirepa majka stavljena je u pritvor i ne može izaći uz jamčevinu.

Pred sud bi trebala izaći 12. februara, a tužilac je rekao da još ne zna hoće li tražiti smrtnu kaznu.