11.5 C
Bihać
Utorak, 26 Oktobra, 2021

Majke Srebrenice CiK-u: Niti jedno dijete nije izvršilo osvetu i pored činjenice da su gledali ubijanje roditelja, poništite nepravedne izbore!

Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa” i Udruženje žena Podrinja Bratunac uputili su molbu članovima Centralne izborne komisije BiH da ponište izbore u Srebrenici.

Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa” i Udruženje žena Podrinja Bratunac uputili su molbu članovima Centralne izborne komisije BiH da ponište izbore u Srebrenici.

Istakle su da se više od 25 godina bore za istinu, pravdu i povjerenje, te da su tokom tog vremena odgajale djecu čiji su roditelji ubijeni u genocidu u Srebrenici.

image

Molbu su potpisale predsjednica Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić, predsjednica Udruženja Žena Podrinja Bratunac Šuhra Sinanović, predsjednica UG Srebreničke majke i Udruženja Žena Srebrenice Tuzla

-Ponosne smo da niti jedno dijete nema mržnje, nije izvršilo niti jednu osvetu i pored činjenice da su svojim očima gledali ubijanje roditelja, zato jesu, uz našu podršku, završili fakultete i danas su uspješni u svojim oblastima. Zašto Vam ovo pišemo? Zato što vas želimo zamoliti da ne dozvolite da naš trud bude uzaludan, da naša djeca izgube povjerenje koje smo gradili. Gradili smo ga na istini, pravdi i povjerenju, stoji u molbi.

Navele su da istina, pravda i povjerenje počinju sa osnovnim ljudskim pravima, među koje spadaju i izbori, odnosno pravo da biraš i budeš biran.

-Pravo nas, ali i naše djece da budemo birani i da biramo nije ostvareno, nije pravedno. Zato vas molimo da poništite i ponovite nepravedne izbore 2020. godine u Srebrenici, to vas molimo kao ljude i kao roditelje, zaključeno je u molbi koju su potpisale predsjednica Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa Munira Subašić, predsjednica Udruženja Žena Podrinja Bratunac Šuhra Sinanović, predsjednica UG Srebreničke majke i Udruženja Žena Srebrenice Tuzla.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se