16.4 C
Bihać
Četvrtak, 21 Oktobra, 2021

Malčanski berberin ostaje u zatvoru

Viši sud u Nišu produžio je za još 60 dana pritvor Ninoslavu Jovanoviću (46) poznatijem kao Malčanski berberin kome se sudi pod optužbom za otmicu i zlostavljanje dvanaestogodišnje djevojčice iz Suvog Dola kod Niša u decembru prošle godine.

Sud je Jovanoviću produžio pritvor po tri osnova.

Prvo, zbog opasnosti da bi mogao da pobjegne ako bi se našao ponovo na slobodi a potom i jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, prenosi Blic.

Jedan od razloga za produžetak pritvora Jovanoviću je i to što je za krivično djelo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja ili težina posljedice su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. Malčanski berberin će u pritvoru biti do 15. januara, kada će se o produženju ove mjere ponovo odlučivati.

Kako je Blic pisao, suđenje Malčanskom berberinu za otmicu i zlostavljanje djevojčice iz Suvog Dola, ulazi u peti mjesec, a naredno ročište zakazano je za 18. novembar. Manijak koji je do sada u zatvoru proveo skoro 22 godine života zbog otmica, silovanja i krađa, u dosadašnjem toku suđenja samo u manjem dijelu je osporio činjenično stanje opisano u optužnici, ali sve vrijeme pokušava da umanji svoju odgovornost.

Na prošlom ročištu sud je drugi put odbio predlog optuženog da se ponovo obavi njegovo neuropsihijatrijsko vještačenje, ali je zato prihvaćeno da prijedlog punomoćnika oštećene djevojčice da se obavi njeno psihijatrijsko vještačenje.

Jovanović se tereti da je 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša oteo i zlostavljao dvanaestogodišnju djevojčicu iz Suvog Dola, koju je na prevaru naveo da uđe u njegova kola predstavivši se da je novi majstor u njenoj školi.

Uhapšen je 5. januara na groblju u Malči, a istraga protiv njega potom je pokrenuta zbog krivičnih djela otmice i silovanja djeteta za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Potjera za manijakom koja je trajala 17 dana, mobilisala je više od 800 stotina policajaca, pripadnika snaga bezbednost i dobrovoljaca i koji su tragali za otetom djevojčicom. U policijskoj potjeri za osuđivanim silovateljem djece, koji je monstruozni nadimak dobio zbog izopačene manije da prije zlostavljanja šiša djevojčice, korištene su termovizijske kamere, helikopteri, psi tragači, dronovi, ali je manijak uz dosta sreće uspijevao da bježi danima policiji koristeći se unapred pripremljenim skrovištima od kojih su neka bila i pod zemljom.

Nakon 10 dana, devojčica je nađena u vikendici u selu Pasjača, ošišana i u modricama ali živa.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se