Mali i srednji poljoprivrednici kritikovali Vladu FBiH: Pojedinci će dobiti milione, a mi samo mrvice

IZVORklix.ba

“Ispred malih i srednjih poljoprivrednika u FBiH izražavam nezadovoljstvo usvojenim Programom za 2017. godinu. Smatramo da je ovakav nakaradan Program katastrofalan za opstojnost naših proizvodnji jer nam ovakav Program određuje puno manje poticaje nego smo ih imali ranije, prije tri godine”, piše predstavnik Udruženja malih i srednjih poljoprivrednika u BiH Enes Oraščanin.

U saopćenju se navodi kako je iz samog Programa vidljivo da isti uopšte nema osjećaja za stvarne probleme malih i srednjih poduzetnika već da je proizvod sprege tajkuna i vlasti.

“Vidljivo je i očito da će i ove godine samo pojedinci dobiti milionske poticaje, a mi mali i srednji poduzetnici samo mrvice. Potvrda svega što sam naveo je i da mnogima od nas još nisu isplačeni poticaji iz 2014. godine, a u međuvremenu su svake godine isplačivani milionski iznosi onima kojima poticaji uopšte nisu potrebni”, kaže Oraščanin.

“Pozivam aktuelnu vlast da shvati da je nas malih i srednjih poduzetnika najviše i da mi trebamo biti nositelji proizvodnje i biti podržani na adekvatan način, a ne da milioni završavaju kod pojedinaca dok mi godinama čekamo na svoje poticaje i propadamo”, zaključeno je u saopćenju.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu donijela Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava “Subvencija privatnim preduzećima i preduzetnicima – poticaj za poljoprivredu” utvrđenih Budžetom FBiH za 2017. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 65.700.000 KM.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se