21.3 C
Bihać
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

Marama u kosi, ženstven i romantičan ukras

Marame i mašne u kosi su ženstven i romantičan ukras.

Brz način

Jedan od brzih, ali i te kako djelotvornih načina kako možemo osvježiti klasičnu frizuru, upravo je marama u kosi. Ona na tako suptilan način daje dozu elegancije, profinjenosti i dotjeranosti svakom looku.

Posebno je praktična upravo u zimskim danima kada pomaže da se nestašni pramenovi kose, ali daje i dodatni wow efekat klasičnoj pundži ili repu.

Retro izgled

Za retro izgled koji odiše glamurom, zavežite maramu oko glave, ali se pobrinite da prije toga kosu podignete u punđu. Ležeran izgled punđe je u kontrastu sa šarama svilene marame. Stavite diskretne naušnice bijele boje da upotpunite retro stil.

Još jedan od načina za kombinovanje marame i punđe je uplitanje marame u kosu. Vežite rep i krajeve marame. Maramu, koja sad podsjeća na traku za kosu, približite bazi repa i zakačite dio ukosnicama. Igrajte se pramenovima kose i uvrćite ih oko marame. Kada napravite punđu, dodatno je fiksirajte šnalicama i lakom za kosu.

Ukoliko nemate vremena za neke komplikovanije frizure, uvijek možete maramu vezati oko glave, tako da se mašna nađe blizu čela. Na ovaj način ćete skloniti neposlušne šiške ili sakriti činjenicu da je kosi potrebno pranje.

Bilo da se odlučite za maramu zbog činjenice da je efektan modni detalj ili da biste sakrile da je kosi potrebno pranje, sigurno ćete je na najbolji način uklopiti u svoj stil. Igrajte se maramama različitih materijala i šara. Isprobavajte frizure. Ipak, same najbolje poznajete teksturu svoje kose, pa tako i prepoznajete načine stilizovanja koji će joj najviše odgovarati.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se