Marokanci osumnjičeni za ubistvo migranta predati Tužilaštvu KS

Državljani Maroka Y. S. (22) i M. A.(30) osumnjičeni za ubistvomigranta 5. novembra u Buča Potoku, predati su u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Ostvarujući jako dobru saradnju sa policijom MUP-a USK-a, Federalnom upravom policije, policijom MUP-a RS, te Službom za poslove sa strancima BiH, lica koja su osumnjičena za ovo ubistvo su locirana i jučer u popodnevnim satima lišena slobode od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a USK-a na području općine Cazin, nakon čega su preuzeti od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim je u službenim prostorijama policije KS izvršena kriminalistička obrada – saopćili su iz MUP-a KS.

Podsjećamo, patrola policije je na nakon dojave građana na asfaltu zatekla muškarca koji nije davao znakove života. Ljekari Hitne pomoći na licu mjesta mogli su samo konstatirati smrt.

Nastradali je u tučnjavi nožem uboden u predjelu grudnog koša. Na licu mjesta nije nađen nož. Očevici su policiji rekli da su čuli kako viču na nekom stranom jeziku.