Mehmed Janjoš ostaje trener FK Sarajevo: Čala produžio ljubav prema bordo boji

IZVORavaz.ba

Klub je iskoristio ugovornu klauzulu uz dogovor sa Janjošem, te će popularni “Čala” zajedno sa svojim saradnicima započeti pripreme za predstojeću sezonu.

– Naravno, drago mi je zbog nastavka saradnje. Želja nam je da sa Sarajevom napravimo što bolje rezultate. Svi mi u klubu, ali i oko kluba, moramo biti svjesni situacije, da samo zajedno možemo ostvariti željene ciljeve -, rekao je Janjoš, osvrnuvši se na početak priprema:

– Nema mnogo vremena za odmor. Sa pripremama počinjemo 7. juna. Radujemo se već okupljanju, jer imamo svoj cilj. Krajem mjeseca juna nas očekuju i evropske utakmice, gdje želimo predstaviti klub, grad i državu u najboljem svjetlu.

Kada je riječ o igračkom kadru, Janjoš je rekao sljedeće:

– U razgovoru sa klupskim rukovodstvom, tražit ćemo nekoliko pojačanja. Četiri ili pet igrača su nam neophodna za ovo što želimo, isto tako, priključit će nam se nekoliko dječaka iz Akademije.

Sa Mehmedom Janjošem u narednoj sezoni, u stručnom štabu će ostati pomoćnici, Senad Repuh, Zijad Švrakić, te trener golmana Irfan Handžić i kondicioni trener, Slobodan Klačar.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se