8.6 C
Bihać
Utorak, 21 Septembra, 2021

Merkel danas stiže u Srbiju: Čuvat će je čak 3.000 policajaca

Posebna pažnja bit će posvećena sigurnosti.

Njemačku kancelarku, trase kojima će prolaziti, mjesta sastanka s Vučićem i vilu u kojoj će prespavati obezbjeđivat će čak 3.000 policajaca.

Bit će angažovane i specijalne antiterorističke jedinice, kao i snajperske jedinice koje će s okolnih krovova motriti na situaciju. Od građana će biti traženo da drže zatvorene prozore na ruti prolaska njemačke kancelarke, a šahtovi na trasi su već zavareni.

Mjere sigurnosti će biti iste kao kada su Srbiju posjećivali predsjednik Rusije Vladimir Putin ili Joe Biden, koji je u vrijeme posjete bio potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država, piše Blic.

Angela Merkel stiže u Beograd u 16 sati, a u protokolu je predviđena svečana večera i razgovor u četiri oka sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Ona će prespavati u Beogradu, a potom odlazi u Tiranu, na sastanak sa predsjednicima vlada zemalja regiona.

Želim da joj se zahvalim na svemu što je učinila za Zapadni Balkan. Nikada nećemo zaboraviti šta je učinila za nas 2015. godine kada je Hrvatska uvodila sankcije Srbiji. Imao sam čast i priliku da je ugostim na kraju njenog mandata – kazao je Vučić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se