28.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Michael Jordan donirao 10 miliona dolara za otvaranje dvije bolnice u rodnom Wilmingtonu

NBA legenda Michael Jordan donirao je 10 miliona dolara za otvaranje dvije nove medicinske klinike u njegovom rodnom gradu Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini.

Klinike, koje bi trebale otvoriti svoja vrata do 2022. godine, pružat će medicinsku uslugu neosiguranim i nedovoljno osiguranim stanovnicima okruga New Hanover, navodi se u saopćenju regionalnog zdravstvenog sistema Novant Health.

“Svako bi trebao imati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, bez obzira gdje živi, ima li osiguranje ili ne. Wilmington zauzima posebno mjesto u mom srcu i zaista me raduje to što se mogu odužiti zajednici koja me podržavala tokom života”, rekao je Jordan.

Ovo nije prvi put da Jordan, koji je vlasnik Charlotte Hornets, pruža pomoć svojoj zajednici. On je 2017. godine Novant Healthu donirao sedam miliona dolara za otvaranje dvije klinike u Charlotteu. Prva klinika otvorena je u oktobru 2019. godine i služila je kao lokacija za testiranje na COVID-19, dok je druga klinika počela raditi krajem 2020. godine.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se