-1 C
Bihać
Petak, 21 Januara, 2022

Migrant koji je potegao pištolj na policajku dao lažne podatke

IZVORAvaz.ba

Služba za poslove sa strancima, provodeći operativne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, utvrdila je danas stvarni identitet migranta za kojeg je utvrđeno da je posjedovao vatreno oružje i za kojeg se osnovano sumnja da je počinio krivično djelo „napad na službenu osobu u vršenju službene radnje“ na području Banja Luke.

– Naime, predmetna osoba je nakon lišavanja slobode, policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u izjavi navela da je državljanin Palestine inicijala H.H. Služba za poslove sa strancima je operativnim radom i provjerama utvrdila da se radi o osobi inicijala G.A. državljanu Alžira, o čemu su prikupljeni relevantni dokazi te upoređeni biometrijski podaci koje Služba u postupku registracije prikuplja od migranata – saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Služba za poslove sa strancima će u daljem postupku putem Ambasade Alžira tražiti zvaničnu potvrdu identiteta osobe za navedenu osobu, a sve u cilju udaljenja s teritorije Bosne i Hercegovine.

Služba za poslove sa strancima je u periodu od 2018. godine do danas, ukupno registrovala 55.721 migranta. U postupku registracije, Služba za poslove sa strancima uzima biometrijske podatke, te prikuplja druge relevantne dokaze nastojeći utvrditi identitet migranata, te navedene podatke razmjenjuje s partnerskim bezbjednosnim agencijama u cilju zaštite bezbjednosti Bosne i Hercegovine.

– Služba je današnjom akcijom dala značajan doprinos rasvjetljavanju krivičnog djela za koje se osnovano sumnja da je počinjeno od strane migranta G.A. te će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine – navodi se u saopćenju.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se