21.3 C
Bihać
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

Migrant nestao u rijeci Glini

IZVORavaz.ba

Jedan migrant je nestao u rijeci Glini prilikom pokušaja prelaska nabujale rijeke kod naselja Drenovac kod Velike Kladuše.

Njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno, potvrdio je danas Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Prema njegovim riječima, veća grupa migranata pokušala je sinoć da pređe rijeku koja razdvaja teritorij Bosne i Hercegovine od susjedne Hrvatske. Tom prilikom dvojica migranata iz grupe zakoračili su u rijeku, ali ih je snažna bujica počela nositi.

Jedan mještanin pomenutog naselja začuo je galamu migranata koji su se nalazili na tom mjestu, te je pozvao policiju. Dvojica migranata su se uspjela uhvatiti za krošnju drveta u vodi, dok su ostali migrani ostali na bosanskohercegovačkoj strani.

Jedan od njih je uspio nekako da se spasi i izađe na obalu, dok je drugi izgubio snagu te se prepustio snažnoj vodenoj struji koja ga je odnijela. Pretpostavlja se kako se taj migrant, najvjerovatnije utopio, ali za sada se vodi kao nestala osoba.

Slučaj je preuzela Granična policija BiH i trenutno je u toku potraga za tijelom.

Glina koja predstavlja riječnu granicu između dvije države, zbog otapanja snijega i padavina, dostigla je visok nivo što će zasigurno dodatno otežati potragu.

Inače, ovo područje je jedna od najčešćih ruta kuda migranti pokušavaju da pređu državnu granicu s Hrvatskom.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se