MIGRANTI SVE AGRESIVNIJI: Obistinjuju li se prognoze analitirača o mogućim sukobima u Krajini

U informaciji za javnost se navodi da su policijski službenici izlaskom na lice mjesta događaja zatekli jedno NN lice- migranta koje je imalo vidnu povredu u predjelu abdomena dobijenu upotrebom hladnog oružja. Povrijeđenom licu ukazana je liječnička pomoć te je isti prevežen do Kantonalne bolnice Bihać , gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na liječenju. Uviđajne radnje obavili su istražitelji Sektora kriminalističke policije, i koji su utvrdili da je došlo do fizičkog sukoba između lica H.C. rođen 2001. godine iz Pakistana i još jednog lica- migranta koji je upotrebom hladnog oružja – noža istom nanio teške tjelesne povrede.

Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo, istražitelji su lišili slobode lice L.A.K. rođen 1987.godine, također iz Pakistana i kod kojeg je pronađeno sredstvo izvršenja krivičnog djela.

Da li se obistinjuju negativne prognoze slobodnih bh analitičara i medija koji su mjesecima prije ovoga. upozoravali na moguće sukobe između lokalnog stanovništva u Krajini pridošlih migranata?

Mnogi su ovakve analize i prognoze smatrali teorijama zavjere a njihove zastupnike budalama. Je li ovo samo prvi u nizu incidenata u Bihaću i Krajini ili slučajni i pojedinačni događaj, pokazaće vrijeme.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se