Migranti zasvirali na ulicama Sarajeva i privlačili pažnju prolaznika

Tamo smo u večernjim satima zatekli dvojicu Marokanaca i jednog Palestinca koji su svirali, kako bi zaradili nešto novca. I sudeći prema onom što smo imali priliku vidjeti, muzika koju su svirali svidjela se Sarajlijama.

Privlačili su pažnju prolaznika koji su se zaustavili kako bi im simbolično dali nešto novca. Nije migrantima smetala ni hladnoća na koju su navikli, s osmijehom su pozdravljali svakoga dok su svirali muziku iz svojih krajeva.

Kazali su nam da se nadaju boljem životu u zapadnoj Europi, te su se zahvalili kako kažu svojoj “bh. braći i sestrama” na suosjećajnosti i svima onima koji su im na bilo koji način pomogli.

“Ako možemo zaraditi svirajući, zašto to ne bismo iskoristili”, kazali su nam kratko.

Kazali su nam i kako imaju hranu u smještaju u kojem se nalazi, ne želeći otkriti gdje su smješteni, no ipak, željeli su zaraditi novac za sebe i članove svoje porodice.

Nažalost, zabavi je vrlo brzo došao kraj. Dok smo se okrenuli, muzika je utihnula. Policija je rastjerala trojicu mladića. Oni su ustali bez negodovanja, pokupili svoje instrumente i krenuli drugim putem.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se