6.4 C
Bihać
Četvrtak, 9 Decembra, 2021

Milanović spreman da posjeti Hrvate u Srbiji

On je istakao da očekuje da će se standardi koje Hrvatska primjenjuje u zaštiti i promociji prava nacionalnih manjina u jednakoj mjeri primjenjivati i za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji

IZVORavaz.ba

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izrazio je danas spremnost da posjeti Hrvate koji žive u Srbiji i tako potvrdi „brigu Hrvatske za hrvatsku zajednicu u susjednoj državi“.

Milanović je tokom razgovora na Pantovčaku sa predstavnicima Hrvata u Srbiji ukazao da je poštivanje prava i zaštita nacionalnih manjina bio i ostao važan kriterijum na putu prema članstvu u EU, saopćeno je iz kabineta hrvatskog predsjednika.

On je istakao da očekuje da će se standardi koje Hrvatska primjenjuje u zaštiti i promociji prava nacionalnih manjina u jednakoj mjeri primjenjivati i za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji.

Predstavnici Hrvatskog nacionalnog vijeća i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini upoznali su Milanovića sa svojim dosadašnjim djelovanjem u zaštiti i promociji prava Hrvata u Srbiji, kao i sa uslovima u kojima djeluju, te problemima sa kojima se susreću.

Sastanku na Pantovčaku prisustvovali su predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić, potpredjednik ovog vijeća za Suboticu Ladislav Suknović, te predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se