„Milion razloga da živim i da se borim“: Pomozimo Rahmanu Doliću u njegovoj teškoj životnoj borbi

U početku se ovaj skromni čovjek borio sam, u tišini, u krugu svoje porodice, pokušavajući na razne načine steći sredstva koja su mu potrebna za liječenje. Kako je vrijeme odmicalo, teška životna borba se nastavljala i sve više iscrpljivala Rahmana, porodicu i prijatelje i fizički i financijski. Saznavši za tužnu priču čovjeka koji je cijeli svoj život radio i pomagao drugima, Cazin, ali i dijaspora počeli su sakupljati potrebna novčana sredstva za njegovo liječenje. Zahvaljujući mnogobrojnim humanitarnim akcijama ovaj Cazinjanin preživio je do danas. Nadamo se da će dobri ljudi čuti ovaj naš „vapaj za pomoć“ i pomoći opet.

Sredina je septembra 2018. godine. Rahman se i dalje bori iz mjeseca u mjesec da preživi. Kada ne bi primio terapiju samo jedan mjesec, njegovo stanje bi se odmah pogoršalo. Jučer se putem svog Facebook profila obratio svima onima koji se pitaju kako je. Vijesti nisu dobre, ima strašne bolove, a nedovoljno novca da sebi olakša novim terapijama koje su jače i skuplje od prošlih. Rahman ima milion razloga da živi i bori se i samo jednu želju:

– „Zovu i pitaju moji prijatelji šta se sa mnom dešava? Nisam imao potrebe da se oglašavam, ali sad bih trebao. Nakon 6 godina prilično uspješne borbe pojavili su se strašni bolovi u kosti koja je napadnuta karcinomom. Nisam imao uslova da počnem sa novim PAMETNIM terapijama koje su 6 puta jače od Xsandija. Krenuo sam na kemoterapije i za par dana ću na treće. Poslije šestog ciklusa ću, ako Bog da, početi sa novim terapijama. Moja želja i cilj je da kupim bar 3-4 terapije da vidim kako će ih organizam prihvatiti. Život je jedan, a svaka minuta koju provedem sa svojom porodicom i prijateljima, a pogotovo sa svoja tri bisera, sa svojom unucima Alijem i Jusufom i mojom dušom Sorajom (Svjetlost) ne mogu se ničim mjeriti niti platiti. Još ja imam milion razloga da živim i da se borim.“

Hoćemo li još jednom pokazati svoju beskonačnu humanost? Vjerujem da hoćemo, jer i Rahman vjeruje u nas. Pomozimo mu da počne s novom terapijom, da lakše podnese bolne kemoterapije i da još dugo vremena uživa sa svojim najmilijima, što mu i jeste najveća želja.

Sredstva možete uplatiti na dolje navedene račune. Rahman ne odustaje, ne odustanimo ni mi!

Uplate iz BiH:

Rahman Dolić
Ul. invalida domovinskog rata, Cazin
IBAN: 3385202501019585
Račun br.: 40058140002
UniCredit Bank d.d.

Uplate iz inozemstva:
Rahman Dolić
Ul. invalida domovinskog rata, Cazin
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3385 2028 0490 1476
RAČUN BR.: 40058140101

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se