Mimo Šahinpašić mora na hitnu retransplantaciju bubrega i treba našu pomoć

Almir Čehajić – Batko je posjetio je Mimu Šahinpašića na UKCS-u, na Klinici za nefrologiju te kazao da je zdravstveno stanje Mime Šahinpašića veoma teško.

“Mimo mora na retransplantaciju. Uspjeli smo da on 16. maja bude u Francuskoj. U BiH po zakonu ne može biti donor ako nije u krvnom srodstvu i to se mora uraditi negdje vani. Od srijede ujutro možete zvati sa sva tri operatera na 1330 i 1350 i na taj način donirati 2 KM. Pozvat ćemo ljude i izvana da zovu i imat ćemo podatke koliko smo poziva i odakle imati u narednih 15-tak dana. Cilj nam je skupiti 100.000 KM“, kazao je za Klix.ba Almir Čehajić Batko.

Naime, nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, Mimi je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina je hitno smješten u bolnicu. Funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala, navode iz Otvorene mreže.

Poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijaliznim putem. Poslije nekoliko obavljenih dijaliza, Mimo se osjeća malo bolje, ali i spoznaja da poslije silne borbe za život i transplantacije od prije skoro 17 godina, njegova jedina mogućnost je retransplantacija bubrega.

“Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasimo Mimi život”, saopćeno je na stranici Otvorene mreže.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se