Ministar građenja USK Jasmin Burnić i načelnik Hasanbegović obišli radovi u Željezničkom naselju

Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, danas je održao sastanak sa kantonalnim ministrom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Jasminom Burnićem. Nakan sastanka , uslijedio je obilazak radova na izgradnji kanalizacionog sistema, koji se trenutno odvijaju u Željezničkom naselju.

Na sastanku je potvrđena spremnost za nastavak započete saradnje koja je u proteklom periodu ostvarena između ministarstva i općine, te su dogovorene smjernice zajedničkog djelovanja i rada u svim oblastima koje spadaju u nadležnost ovih institucija.

edan od zajedničkih projekata čija se realizacija privodi kraju, jeste i izgradnja kanalizacionogh sistema u Željezničkom naselju, čija se izgradnja jednim dijelom finansira i sredstvima iz ekološkoh naknada koja su od strane kantona doznačena općini. Isto tako, od strane resornog ministarstva u proteklom periodu osigurana su sredstva za čišćenje i ispiranje kanalizacionog sistema na području općine nakon katastrofalnih poplava iz maja 2014. godine, a ovi poslovi realizovani su od strane JP „Vodovod i kanalizacija“.Jasmin Burnić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša

Podsjećamo, izgradnja kanalizacionog sistema u Željezničkom naselju jednan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na području Općine Sanski Most, čija je vrijednost procjenjena na oko 389 hiljada maraka.

Ukupna dužina kanalizacionog sistema koji se gradi u pomenutom naselju, koja podrazumjeva primarnu i sekundarnu mrežu, iznosi 1869 metara i njime će biti obuhvaćeni svi stambeni objekti koji su izgrađeni na tom području.

Uskoro se očekuje i završetak radova, čime će se stvoriti preduslovi za kvalitetniji život mještana u Željezničkom naselju, kao i za dalju urbanizaciju ovog dijela grada.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se