Naslovnica BIHAĆ Ministar MUP-a USK mr. Anel Ramić prisustvovao Koordinacijskom sastanku antikorupcionih timova Cilj...

Ministar MUP-a USK mr. Anel Ramić prisustvovao Koordinacijskom sastanku antikorupcionih timova Cilj ovog sastanka je jačanje koordinacije između kantonalnog i lokalnog nivoa vlasti, kao i unapređenje postojećih praksi u borbi protiv korupcije u Unsko-sanskom kantonu.

0

Na poziv Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, šef tima za borbu protiv korupcije Vlade Unsko-sanskog kantona mr.sci Anel Ramić, prisustvovao je koordinacijskom sastanku članova Antikorupcionog tima.

Sastanku je prisustvovao  predsjednik Tima Vlade Kantona Sarajevo za borbu protiv korupcije Erduan Kafedžić te predstavnici antikorupcionih timova gradova Bihaća i Cazina te  opština Bosanska Krupa i te udruženja civilnog društva.

Cilj ovog sastanka je jačanje koordinacije između kantonalnog i lokalnog nivoa vlasti, kao i unapređenje postojećih praksi u borbi protiv korupcije u Unsko-sanskom kantonu.

Ovom prilikom, aktuelni ministar MUP-a USK Anel Ramić govorio je o dosadašnjem radu Tima Vlade USK za borbu protiv korupcije, koji je ostvario zapažene rezultate.

Proveli smo mnogo aktivnosti kad je u pitanju djelovanje i sprečavanje svakih oblika korupcije.

„Sastanak je bio jako konstruktivan, a dogovorili smo zajedničke aktivnosti u cilju stvaranja što boljeg ambijenta za uspješno djelovanje na polju borbe protiv  korupcije kao i prevencije iste. Borbu protiv korupcije smatramo jednim od najbitnijih koraka kada je u pitanju približavanje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, dodaje za kraj ministar Ramić.