Ministarstvo za pitanja boraca i RVI Vlade USK: U petak konkurs za stipendije

Stipendija će se i ove godine dodjeljivati na osnovu konkursa s tim što je utvrđen način kontinuiranog prava na stipendiju. Znači, od ove godine ukidamo obavezu ponovnog dostavljanja sve dokumentacije za korisnike stipendija. Studenti koji su već ostvarili pravo na stipendiju, a koji redovno upišu narednu godinu studija zadržavaju pravo na stipendiju, odnosno ostvaruje pravo na kontinuiranu stipendiju do završetka redovnog studija,sa potvrdom o upisu naredne godine, naglašava ministar za pitanja boraca i RVI Dzevad Malkoc.

Konkurs za dodjelu stipendija bit će objavljen u naredni petak u sedmičnom listu Unsko-sanske novine „Krajina“ od kad teče i rok za prijavu. Obrasci za prijavu bit će dostupni u prostorijama Ministarstva za pitanja boraca i RVI gdje će se zaprimati i prijave za stipendije tokom narednih 15 dana, od dana objave.
Za studente iz ove populacije, koji prvi put apliciraju, zahtjev za dodjelu stipendije mora svu sadržavati potrebnu dokumentaciju, navedenu konkursom.

Ministar Malkoč i premijer USK Husein Rošić ističu da su, shodno obećanju datom studentima iz ove populacije prošle godine, povećali budžet za stipendije te će stipedija ove godine iznositi 1000 KM.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se