Ministri mr.Jasmin Burnić i Muhamed Ramić posjetili sanske škole

Ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša mr.Jasmin Burnić i ministar Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Muhamed Ramić, dana 5.9.2017.godine boravili su u radnoj posjeti općini Sanski Most i tom prilikom između ostalog posjetili nekoliko obrazovnih ustanova.

Jedna od prvih posjeta upriličena je Osnovnoj školi „Mahala“ koja je zahvaljujući projektu Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša dobila urađen Detaljni energetski pregled. Ovo je bila prilika da ministar mr.Jasmin Burnić istakne kako se radi o dokumentu koji je osnova kako bi se poduzela investiciona ulaganja u energijsku efikasnost u ovu obrazovnu ustanovu da bi se stvorili uslovi za ulaganje od, ne samo od ovog Ministarstva, već i domaćih i stranih donataora i financijskih institucija.

Također napomenuo je, da je u tom pogledu Ministarstvo već poduzelo aktivnosti apliciravši kod potencijalnih donatora. Ministar Ramić je u Osnovnoj školi „Mahala“, učenicima prvog i drugog razreda, podijelio besplatne udžbenike.

Ministri su potom posjetili Osnovnu školu „Hasan Kikić“ u Sanskom Mostu, gdje su obišli kotlovnicu za čiju je sanaciju Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta obezbjedilo sredstva kako bi se riješio problem grijanja u ovoj školi, te su sa upravom škole razgovarali o aktuelnim problemima u školstvu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se