Ministru Burniću prezentirani projekti koji su realizirani, a podržani od strane Ministarstva građenja USK

Nakon što je Srednja mješovita škola iz Bužima dostavila Ministarstvu izvještaj o utrošku sredstava koja su joj doznačena za provedbu projekta „Zamjena prozora na sjevernoj strani zgrade škole“ u iznosu od 15.000,00 KM, pozvan je ministar kako bi se upoznao sa rezultatima projekta.

Direktor škole zahvalio se ministru na dodjeljenim sredstvima iz ekoloških naknada i istaknuo da je ovo prvi put da ova škola uopće bude korisnik ovih sredstava. Ovo je bila prilika da ministar istakne kako se i sa relativno malim sredstvima mogu realizirati projekti koji imaju za cilj dobrobit djece, a i šire lokalne zajednice.

Također naglasio je okolišni aspekt projekta, jer je zamjenom prozora povećana udobnost boravka djece i nastavnog osoblja, a ujedno će se ostavriti uštede u budžetu Unsko-sanskog kantona koje se odnose na izdvajanje sredstava za energente.

Nakon toga predsjednik udruženja 505.viteška bužimska upoznao je ministra Burnića sa aktivnostima koje su provedene vezano za uređenje spomen obilježja pod nazivom Spomenik pobjeda i ponosa Armije Republike BiH. Naime, Ministarstvo je u okviru ove aktivnosti u zadnje tri godine minimalnim sredstvima podržalo uređenje platoa Ćorkovača, gdje je uređen okoliš oko ove lokacije koja ima veliko značenje za građana općine Bužim a vezano za zadnji odbrambeno-oslobodilački rat.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se