6.4 C
Bihać
Ponedjeljak, 18 Oktobra, 2021

Mirna 24 sata u Cazinu, jutarnja temperatura -1°C

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 93,00 cm.

Policijska stanica Cazin i Vatrogasna jedinica su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 25 pacijenata dok sanitet nije korišten.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin za mojcazin.ba.

Vodosnabdjevanje je uredno, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će dana 04. i 05.12.2020.godine zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u vremenskom periodu od 08:00 do 16:00 sati za trafopodručja: Donja Koprivna, Kržalići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz Bosnu, Vrbas, Lašvu i Drinu. Saobraća se po mokrom kolovozu, dok na putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar upozoravamo na izraženu poledicu. Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog oborenih stabala u prekidu je saobraćanje na putu Banja Luka-Bronzani Majdan (u mjestu Jankovića brda), dok se otežano saobraća na putu Banja Luka-Kola (od Nule prema Kolima).

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk-Međugorje (crna tačka Potpolje), Klašnice-Laktaši, Drvar-Bosansko Grahovo, Pelagićevo-Srebrenik, Rogatica-Ustiprača i Livno-Kamensko.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se