Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Mislila da je pas: Uhapsili je kad su otkrili šta je držala...

Mislila da je pas: Uhapsili je kad su otkrili šta je držala u stanu

0

Žena (27) iz Kuala Lumpura uhapšena je nakon što je otkriveno da odgaja šestomjesečnog ugroženog medvjeda u svom stanu.

Ona je objasnila je kako ga je našla uz cestu i uzela jer je mislila da je pas.

Komšije su 6. juna bili su šokirani kad su čuli režanje s gornjih spratova zgrade. Zatim su uočili nešto što je izgledalo poput medvjeda koji gura glavu kroz prozor stana i očajnički reži.

Prvo su pomislili kako se neko šali, no jedan od stanara koji žive ispod snimio je medvjeda, a ubrzo zatim pozvali su policiju.

– Jedan od mojih komšija zvao je policiju. Kad su policija i stručnjak za divlje životinje stiglu na scenu, otkrili su kako je medvjed bio zaključan sam u stanu, a njegova vlasnica otišla je u rodno selo na praznike – napisao je jedan stanar zgrade na Facebooku.

Srećom, neko je uspio kontaktirati vlasnicu i ona se vratila – s objašnjenjem. Ispostavilo se kako nije namjeravala zadržati životinju predugo, nego samo dok ne ojača.

– Zapravo, našla sam medvjedića uz cestu u lošem stanju jedne noći – rekla je Zarit Sofia (Zarith) policiji, dodavši da je odmah znala da mora životinju predati u zoološki vrt kad je shvatila da se radi o medvjedu.

Sofia je medvjeda nazvala Bruno i kaže kako ga nije željela poslati u zoološki vrt prije nego što ozdravi.

– Znam da se medvjede ne može držati kao ljubimce. Htjela sam ga samo spasiti, nisam imala namjeru iskorištavati ga – kazala je Zarit.

No njeno objašnjenje nije uvjerilo policiju, ali ni njene komšije.

– Ako si tako dobra u srcu, kako možeš biti tako nehumana i ostaviti ga samog – napisao je stanar koji je snimio video očajnog medvjeda.

Policija je potvrdila kako je žena, inače lokalna pjevačica koja je učestvovala u malezijskom realiti šou, uhapšena jer je uzgoj zaštićenih životinja kao što je Sunčev medvjed u Maleziji krivično djelo.