Mještani cazinskog naselja Tržačka Platnica donirali 1.500 kg krompira „Merhametovim“ kuhinjama Imaret u Bihaću i Cazinu

Mještani cazinskog naselja Tržačka Platnica iz godine u godinu organiziraju akciju sjetve krompira, čiji urod je namijenjen u dobrotvorne svrhe. Ove godine mještaci Tržačke Platnice donirali su 1.500 kilogramakrompira za potrebe „Merhametovih“ javnih kuhinja „Imaret“ u Bihaću i Cazinu.

Predsjednik Udruženja omladine Tržačka PlatnicaAsmir Hatić kazao je kako njegovi sugrađani već treću godinu zaredom doniraju krompir „Merhametovim“ kuhinjama te da im to pričinjava zadovoljstvo.

– I ove godine smo imali veoma dobar urod, pa smo odlučili za za „Merhametove“ javne kuhinje doniramo 1.500 kilograma krompira. Sama ideja za ovu akciju krenula je iz našeg Udruženja omladine Tržačke Platnice. Cilj je bio da radimo nešto dobro i korisno za širu društvenu zajednicu, te da svojim primjerom potaknemo i druge mlađe osobe da se povedu sličnim primjerom, da, uz minimalan angažman većeg broja ljudi, možemo pomoći onima kojima je pomoć potrebna – kazao je Asmir Hatić.

Zahvaljujući se mještanima Tržačke Platnice na vrijednoj donaciji, direktor Regionalnog odbora “Merhamet” Bihać Alen Prošić kazao je da su oni dobar primjer jedinstva i dobre organizacije naših džemata.

– Zahvalni smo ovim vrijednim ljudima na njihovom trudu i osjećaju solidarnosti prema onima kojima je pomoć potrebna. Nadam se našoj daljnjoj dobrojsaradnji, na dobrobit naših sugrađana koji su u stanju socijalne potrebe – naglasio je Prošić.