Mještani Hrasno brda blokirali cestu jer načelnik Koldžo neće da im se obrati

IZVORavaz.ba

Gradjani Hrasnog brda blokirali raskrsnicu kod pekare "As"

Posted by Dnevni avaz on Thursday, April 27, 2017

17:25 Nakon što se okupljenim građanima obratio Zornić, oni traže da im se u roku od pola sata obrati načelnik ili neko iz Vlade. Ukoliko se to ne desi, građani su najavili da će blokirati saobraćaj.

Građani sarajevskog naselja Hrasno brdo ponovo su se okupili na trasi južne longitudinale, tačnije na mjestu gdje bi se trebao graditi kružni tok.

Oni su tražili da im se obezbijedi ulaz u kružni tok. Kako je kazao predstavnik mještana Enver Zornić, iako su dobili obećanje i iako je Vlada KS usvojila zaključak kojim se usvaja prijedlog gradnje, koji ispunajva njihove zahtjeve, oni su se odlučili na protestno okupljanje jer su već jednom bili “izrađeni”.

– Već smo jednom dobili obećanje i kada je krenula gradnja bilo nam je jasno da se gradi po starom planu. Tako da sad očekujem da neko iz Vlade KS dođe pred nas i zaista nam potvrdi da će se ispoštovati naši zahtjevi – naveo je Zornić.

On je kazao da su se mještani obratili i EBRD-u, koja finansira ovaj projekt. Kako je rekao, upućena im je i peticija koju je potpisalo 1.300 građana.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se