Mladen Vojičić Tifa: Imam neizdržive bolove, morat ću na operaciju

IZVORavaz.ba

Sve štima

Novi je to nastup u okviru sada već dvogodišnje turneje “Ko ne poludi, taj nije normalan” s kojom su nastupili širom regiona i Evrope. Već u subotu očekuje ih vjerna publika u Skoplju, u najvećoj dvorani u Makedoniji “Boris Trajkovski”.

– U “Bijelom dugmetu” i oko njega vlada zaista odlična atmosfera. Sve je u najboljem redu i odlično se slažemo. To se možda najbolje vidi na koncertima koji prolaze zaista besprijekorno na, koliko mogu vidjeti s bine, zadovoljstvo publike bilo gdje da nastupamo. Sve štima, Goran Bregović je zadovoljan, a onda i mi svi oko njega – rekao je Tifa.

Popularni pjevač će, naravno, pjevati u Bugarskoj i Makedoniji, bez obzira na to što već izvjesno vrijeme ima zdravstvenih problema. Muče ga konstantni bolovi u desnom kuku zbog oštećenja hrskavice zgloba koje je mnogo veće nego što se nadao.

Zato je nakon što je obavio preglede i rendgenske snimke dogovorio operaciju na sarajevskoj Ortopedskoj klinici kojoj bi se trebao podvrgnuti upravo nakon što odradi nastupe u Sofiji i Skoplju.

Najbolje rješenje

– Trebao bih na operaciju 10. aprila, ali nisam siguran da li će se to desiti baš tog datuma, upravo zbog ovih koncerata. Jednostavno, ne znam mogu li stići u Sarajevo 24 sata nakon svirke u Skoplju. Ali je sigurno da moram na operaciju. Već dugo osjećam bolove u desnom kuku, koji su ponekad neizdrživi. Moram se riješiti toga. Doktori mi predlažu ugradnju vještačkog kuka jer je to, uvjeravaju me, najbolje rješenje. Nadam se da će sve proći bez problema i komplikacija. Nakon operacije slijedit će oporavak za koji će trebati vremena – priča nam Tifa iz svog beogradskog stana.

Lijepo je čuti kad te drugi hvale

Tifa nam je kazao da je zadovoljan dokumentarnim filmom o njemu koji mu je nedavno na zatvorenoj projekciji pokazao jedan od autora, novinar Bakir Hadžiomerović.

– Zanimljivo mi je bilo vidjeti stare snimke i podsjetiti se nekih činjenica i ljudi koje sam gotovo zaboravio, ali i kojih, nažalost, više nema među nama. Naravno, lijepo je čuti kad te drugi hvale. Nadam se da će se film svidjeti gledaocima na otvorenim projekcijama – kaže Tifa.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se