10 C
Bihać
Utorak, 15 Juna, 2021

Muftija Kudić upriličio prijem za profesore Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću razgovarao sa dekanom Islamskog pedagoškog fakulteta prof. dr. Hajrudinom Hodžićem i profesorima na ovoj visokoškolskoj ustanovi; prof. dr. Izetom Terzićem, prof. dr. Fuadom Sedićem, doc. dr. Hakijom Kanurićem, doc. dr. Nedimom Čirićem i prof. Bekirom Alićem.

Ovo je redovna aktivnost Muftije bihaćkog u kojima razgovara sa intelektualcima i ljudima iz različitih struka i profesija i s njima zajedno razmjenjuje mišljenja i razgovara o važnim temama za naše društvo i zajednicu.

“Danas sam ugostio našu uvaženu ulemu sa Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću na čelu sa cijenjenim dekanom Hodžićem. Islamski pedagoški fakultet u Bihaću je važna organizaciona jedinica Muftijstva bihaćkog i obrazovna ustanova od velikog značaja za Islamsku zajednicu. Drago mi je što smo u slobodnoj i opuštenoj atmosferi razgovarali o brojnim pitanjima i razmijenili informacije, iskustva i stavove o aktivnostima i aktuelnim dešavanjima na prostoru našeg muftijstva. Profesori na čelu sa dekanom su i do sada davali veliki doprinos u svim aktivnostima Islamske zajednice i zajedno sa profesorima medrese čine samu kičmu uleme našeg podneblja i međusobna saradnja i konstulacije po mnogim pitanjima smatram posebno važnim činom.” – poručio je muftija Kudić nakon ovog prijema.

Dekan i profesori Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću su iskazali zahvalnost muftiji Kudiću na prijemu i na ideji i praksi da razgovara sa svim akterima društvenog života na području Krajine, a sve za dobrobit naše zajednice i društva u cjelini.

“Zahvalni smo našem muftiji što svako izvjesno vrijeme pokaže dodatni interes i pruži podršku Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću i zaposlenicima našeg fakulteta. Danas smo u veoma prijateljskom i ugodnom razgovoru otvorili brojne interesantne teme gdje smo iznijeli svoja iskustva i stavove, te se prisjetili nekih interesantnih i važnih događaja iz naše skorije prošlosti. Ono o čemu smo posebno razgovarali jeste kako svoje kapacitete u punoj mjeri staviti na raspolaganje zajednici i biti od koristi društvu u kojem živimo.” – istakao je dekan Hodžić.

Ovom prijemu su prisustvovali i saradnici Muftije bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić, Sabahudin-ef. Begić i Nazif-ef. Horozović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se