MUP: NORMALIZACIJA IZDAVANJA PASOŠA U DRUGOJ POLOVINI JUNA

Uprkos najavama da je problem sa predstavnicima Muhlbauera rješen i da će se normalizovati isporuka pasoša, do toga nije došlo, zbog čega je  IDDEEA raspisala novi tender za nabavku pasoša vrijedan 25,6 miliona KM.

Tako se problemi sa isporukom pasoša u Bosni i Hercegovini nastavljaju. Građani na izdavanje putne isprave čekaju i do dva mjeseca. Mnogi od njih zbog toga su morali otkazati već uplaćene putne aranžmane, a neki su čak izgubili dogovorene poslove u inostranstvu. Nakon predavanja zahtjeva, građanima niko ne može garantovati kada će pasoše dobiti, zbog čega su opravdano nezadovoljni.

Saga o kašnjenju pasoša uskoro bi mogla dobiti epilog, informacija je državne Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA). U MUP-u USK ističu da će do normalizacije izdavanja pasoša, prema njihovim saznanjima, doći do druge polovine juna. Najveći broj neodrađenih zahtjeva, su oni zaprimljeni u Bihaću i Cazinu, Sanskom Mostu i Velikoj Kladuši, kaže Hadžera Nezić, administrator u MUP USK.

A do konačne normalizacije isporuke pasoša, građanima koji ne žele čekati, iz državne Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka poručuju da putne isprave mogu dobiti i po skraćenom postupku, za 72 sata, ali i dodatnih 250 KM.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se