MUP RS traga za Arkanovim i Cecinim sinom: Nakon makljaže bejzbol palicama počela je pucnjava…

IZVORAvaz.ba

Kako je potvrđeno u CJB Banja Luka, nakon sukoba privedeni su braća Petar (29) i Aleksandar Z. (28), Dalibor R. (22) i Boban L. (22) svi iz Laktaša, dok su se Ražnatović i njegova ekipa razbježali i za njima se traga.

– U sukobu je učestvovalo najmanje osam lica, a iako svjedoci tvrde da je došlo i do pucnjave i da je upotrebljeno vatreno oružje na licu mjesta nisu pronađene čahure, tako da se ti detalji još ispituju. Traga se za tri lica, a među njima i za Ražnatovićem kako bi se ispitali na okolnosti sukoba – rekao je izvor blizak istrazi.

Do obračuna je došlo sinoć oko 20 sati na parkingu u Karađorđevoj ulici, nedaleko od hotela “San” u Laktašima. Slučajni prolaznici i svjedoci koji u strahu ne žele da im pominjemo imena, tvrde da je tuča bila dogovorena, jer su se dvije grupe mladića u isto vrijeme pojavili na parkingu. Jedna ekipa je, kako tvrde svjedoci, na parking došla terencem Mercedes ML, kojim je upravljao Ražnatović, i s automobilom BMW.

– Čim su izašli iz vozila došlo je do opće makljaže u kojoj su korištene i bejzbol palice. Tukle su se dvije grupe mladića, koji su jedni druge ganjali po parkingu, ali i obližnjem igralištu na kome je bilo i djece. Sve se odigralo na nekih 100 metara od policijske stanice, a u jednom trenutku došlo je i do pucnjave. Odjeknulo je više hitaca i učesnici sukoba su se nakon toga razbježali – pričaju ogorčeni očevici sukoba, navodeći da je policija tek kasnije stigla na mjesto obračuna.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se