MUP USK od aprila bez komesara, poništiti i novi konkurs

BIHAĆ, (Patria) – Konkurs za izbor komesara u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona bit će poništen, jer su uočene nepravilnosti tokom konkursne procedure, rekao je agenciji Patria jedan od visokopozicioniranih sagovornika u Vladi USK.

Ministarstvo unutrašnjih poslova USK je od aprila bez komesara, nakon što je ranijem komesaru Muji Koričiću istekao mandat. Na konkurs za novi mandat na istu poziciju prijavila su se tri lica; Mujo Koričić, Bare Pršlja, te načelnik uniformisane policije u Zeničko-dobojskom kantonu Esnaf Buza. Nezavisni odbor Skupštine USK obavio je intervjue sa kandidatima, nakon čega je rang listu dostavio Vladi USK koja potvrđuje novog komesara. Federalna TV ranije je objavila da na toj listi Mujo Koričić ima 86 bodova, Bare Pršlja 82 a Esnaf Buza 76.

„Tužilaštvo USK je utvrdilo da postoje proceduralne greške prilikom konkursne procedure“, rekao je sagovornik Patrije.

Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona podnesena je prijava protiv Buze. Tereti ga se da je zloupotrijebio službeni položaj na način da je brisao staž iz radne knjižice. Buza se sa takvom hipotekom nije mogao naći na rang listi za novog komesara MUP-a USK.

nap.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se