Naslovnica BIHAĆ MUP USK potvrdio jučerašnju informaciju: Neovlašten ulazak u stan migranta u Bihaću...

MUP USK potvrdio jučerašnju informaciju: Neovlašten ulazak u stan migranta u Bihaću Dana 13.07.2018.godine, PS Bihać obratio se B.A.rođen 1980. godine, nastanjen u Ul. 502. Viteške brigade u Bihaću, koji je prijavio da je u stanu zatekao lice stranog državljanina- migranta. Na lice mjesta upućena je policijska patrola koji su u razgovoru sa prijaviteljem došli do slijedećih informacija.

0

Prijavitelj je nakratko napustio stan te ostavio otvorena vrata od stana, što je iskoristio migrant te ušao u unutrašnjost istog. Supruga prijavitelja B.A. rođena 1982.godine koja se nalazila u stanu, primjetila je nepoznato lice i istog počela odgurivati da izađe iz stana. U tom trenutku u stan se vraća prijavitelj koji je uspio lice izvesti ispred zgrade i zadržati ga do dolaska policijskih službenika.

Utvrđeno je da se radi o licu R.Y rođen u Afganistanu, kojeg su preuzeli policijski službenici.

Daljnji rad na dokumnetovanju i utvrđivanju svih činjenica iz prijave, nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać.

Redakcija KRAJINA.ba portala je došla do informacija da još uvijek nije gotov zapisnik, tj. da nije potpisan od strane osobe koja je doživjela napad jer osoba nije zadovoljna kako je zapisnik napisan i smatra da se dosta toga važnog izostavilo sa istog.

Iskreno se nadamo da ćemo u narednih nekoliko dana saznati pravu istinu i da će žrtva ove priče dati još jedan intervju za naš portal kako bi građani Bihaća bili uvjereni u sve što je naš portal pisao prije nekoliko dana.

Podsjećamo vas da su u nedelju u centru Bihaća napadnuta i dva policajca od strane migranata koji su se nalazili u alkoholiziranom stanju. Zbog svih ovih dešavanja, iskreno se nadamo da će naša policija u narednom periodu riješiti slučaj migranata i da se ovakve i slične stvari neće ponavljati.