33.5 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Muriz Memić od Vrhovnog suda FBiH dobio poziv za novo suđenje Seferovićima

IZVORavaz.ba

Muriz Memić, otac mladića Dženana koji je ubijen 2016 godine Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine pozvao je na održavanje ročišta 7. jula ove godine, a u predmetu koji se nakon obaranja dvije oslobađajuće presude vodi protiv Bekrije i Ljube Seferovića.

Naime, radi se o optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo, a za koju porodica Memić od početka tvrdi da je lažna i podmetnuta te da se iz dokazaza jasno i nedvosmisleno vidi da Dženan nije zadobio smrtonosne povrede izazvane saobraćajnom nesrećom. Borba za pravdu porodice Memić ušla je u šestu godinu, a Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, odnosno postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić otvorio je opsežnu istragu zbog zataškavanja mladićevog ubistva.

Poziv koji je dobio Muriz Memić

Inače, otvaranje ove istrage izazvalo je veliku buru u bh. javnosti, a za sada su uhapšeni i pritvoreni Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je sa Dženanom kobne noći bila u Velikoj Aleji kada je on teško povrijeđen, te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić.

Tužilaštvo je na ročištima za određivanje i produživanje pritvora u više navrata naglasilo da se u ovom slučaju radi o organiziranom kriminalu te da na namjerava proširiti istragu na još osumnjičenih

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se