16.2 C
Bihać
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Muriz Memić traži pomoć Ambasade SAD: Molim vas učinite nešto, vrši se ogroman pritisak na…

Na Facebook stranici Pravda za Dženana Memića sinoć je objavljeno pismo oca stradalog mladića, Muriza Memića, koje će, kako je najavljeno, biti upućeno ambasadoru SAD-a Ericu Nelsonu, OHR-u i savjetniku Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS Ericu Larsonu.

Muriz Memić sa obratio molbom da “Ambasada SAD uradi sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi se Tužilaštvu BiH omogućilo da pokrenutom istragom utvrdi ko su ubice, kao i odgovornost onih koji su učestvovali u zataškavanju očiglednog ubistva i njihovih nalogodavaca”.

“Nakon dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Sarajevu, kojima je utvrđeno da se saobraćajna nesreća nije ni desila, Tužilaštvo BiH je, po našoj krivičnoj prijavi podnešenoj protiv 45 poznatih tužilaca, policajaca, doktora, …, otvorilo istragu vezanu za ometanje istrage ubistva našeg Dženana”, napisao je.

Dalje navodi kako od početka istrage Tužilaštva BiH, zbog organizovanog kriminala u vezi s ometanjem istrage u slučaju Dženan Memić, a posebno nakon hapšenja Hasana Dupovca i Zijada Mutapa, na ovu instituciju, kao i glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić vrši ogromni pritisak.

“Niko nema pravo da zaustavi borbu za istinu i pravdu u slučaju Dženan Memić, ali i u svim drugim slučajevima. Molim vas da poduzmete sve što je u vašoj nadležnosti kako bi se Tužilaštvu BiH omogućilo pokrenutom istragom utvrdi ko su ubice, kao i odgovornost onih koji su učestvovali u zataškavanju očiglednog ubistva i njihovih nalogodavaca”, stoji u dopisu koji možete pročitati u nastavku:

image

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se