Naslovnica CAZIN Mutnica obara rekord iz 2014: Pogledajte stanje u Pjanićima, Ćoralićima, Mutniku, Stijeni...

Mutnica obara rekord iz 2014: Pogledajte stanje u Pjanićima, Ćoralićima, Mutniku, Stijeni Intenzivne padavine u zadnja dva dana, koje padaju bez prestanka, dovela su do naglog porasta vodostaja rijeke Mutnice, koja se opasno približava svom maksimalnom zabilježenom vodostaju iz 2014. godine.

0

vNaime, dana 12.09.2014. godine, kada su Bosnu i Hercegovinu zahvatile nezapamćene poplave, zabilježen je maksimalan vodostaj Mutnice, koji je tada iznosio 342,00 cm. Posljednje mjerenje danas u 19:00 sati pokazuje da je trenutni vodostaj ove rijeke 340,00 cm.

Najveće poplave zabilježe su u Tržačka Raštela, Tržac, Pjanići, Ćoralići, Mutnik, Stijena, što se može vidjeti i na fotografijama u prilogu.

Mještani Tržačkih Raštela tvrde da ovako katastrofalno stanje nije bilo ni 2014. godine, a u ovom naselju obustavljen je i saobraćaj, odnosno na R403a Cazin-Gata. Zbog poplava zatvoren je i lokalni put Stijena-Vilenjača, te se preporučuje korištenje alternativnog pravca Donja Koprivna-Vilenjača.

Mostovi Pervizi, Trstovac, Kapići, Prkos nisu prohodni, a zatvoren je i most Kovačevići.

U Tršcu je poplavljeno nekoliko stambenih objekata, a postoji opasnost od još veće prirodne katastrofe obzirom da se padavine, prema najavama meteorologa, nastavljaju i idućih dana, a najobilnije padavine očekuju se sutra.

Loading...