Na današnjem otvaranju festivala “Bihaćko ljeto” u posjetu nam dolaze vanzemaljci

Danas 23.06.2018. godine počinje 20. jubilarni festival scenskih umjetnosti “BIHAĆKO LJETO 2018“.

Kao i svake godine, organizator ove manifestacije je JU Kulturni centar Bihać na čelu sa direktorom Alenom Zulićem koji je unatoč svim problemima uspio pronaći određena sredstva i organizovati jedan od najboljih festivala ove vrste u Bosni i Hercegovini.

U 11 sati u organizaciji KUD LJUD iz Slovenije, naši mališani će po prvi put moći vidjeti jedan dio prestave za djecu u kojoj glume vanzemaljci, a nešto kasnije, u 19 sati će isti akteri igrati predstavu za starije koje će zasigurno izazvati veliko interesovanje svih prisutnih.

Članovi Udruženja KUD LJUD iz Slovenije sa ovom predstavom nastupaju već dugi niz godina po cijelom svijetu, a nas su počastili svojim dolaskom upravo zbog jubileja koji proslavljamo ove godine.

Iskreno se nadamo da će Bišćani, ali i svi drugi građani Unsko-sanskog kantona prepoznati kvalitet, kako ove predstave, tako i kvalitet same organizacije festivala scenskih mjetnosti “Bihaćko ljeto 2018” i da će svojim sutrašnjim prisustvom uveličati jednu od rijetkih kulturnih manifestacija koju grad Bihać ima.

Moramo spomenuti da festival “Bihaćko ljeto” zvanično počinje sutra, a završava 07.07.2018. godine.

Organizatori ovog festivala su se potrudili da naprave što više zanimljivog sadržaja kako za naše mališane, tako i za sve ljubitelje kulturnih dešavanja.

Program festivala

DOBRO NAM DOŠLI PRIJATELJI !!!

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se