Na katastrofalnom stanju Regionalnih cesta na Unsko-sanskom kantonu možemo zahvaliti Vladi USK

Činjenica je da ceste nikad nisu bile u gorem stanju, ali ne zbog toga što JU “Direkcija Regionalnih cesta USK” nema novca na računu već zato što 7 mjeseci nisu imali Nadzornog odbora u prošloj godini, a ni sada ga nemaju iako je Vlada USK po Zakonu morala usvojiti isti najkasnije do 31.03.2017. godine.

Početkom godine Vlada USK je morala usvojiti Plan i program rada kako bi Direkcija mogla normalno funkcionisati, raspisati tendere, potpisati ugovore za Redovno, Investiciono i Vanredno održavanje Regionalnih cesta.

Stanje u cestama je svaki dan sve gore i gore jer ceste se nikako ne održavaju, svakodnevno propadaju, stvaraju se nove udarne rupe što itekako ugrožava sve učesnike saobraćaja našeg kantona.

Da stvar bude još gora, Direkcija Regionalnih cesta ima skoro 5 miliona KM na računu, ali jednostavno Zakon im ne dozvoljava da troše te novce dok god Nadzorni odbor i Vlada USK ne prihvate prijedlog Plana i programa za 2017. godinu.

Vlada je prije mjesec dana imenovala novi Nadzorni odbor koji je održao čak dvije sjednice, ali Plan još uvijek nije usvojen.

U Nadzornom odboru su izabrani:

  1. Adnan Pozderac, predsjednik
  2. Nermin Ičanović, član
  3. Omer Lelić, član
  4. Anes Jukić, član
  5. Admir Spahić, član

Ovakvim ponašanjem političara na našem kantonu, sva odgovornost za ovakvo stanje u Direkciji Regionalnih cesta se prebacuje na Nadzorni odbor i Vladu Unsko-sanskog kantona.

U Direkciju svakodnevno pristižu prekršajni nalozi i prijave građana sa slikama oštećenog kolovoza pa vam ovom prilikom pokazujemo samo neke od lokacija u kojem je saobraćaj ugrožen:

Ovom prilikom pozivamo premijera Huseina Rošića da hitno napravi Vanrednu sjednicu Vlade USK i da usvoji Plan i program rada Direkcije Regionalnih cesta kako bi se stanje na Unsko – sanskom kantonu koliko toliko normalizovalo.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se