16.2 C
Bihać
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Na području Cazina evidentirana dva požara

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 1°C, dok vodostaj Mutnice iznosi 0,9 metara.

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata, a sve u vezi remećenja javnog reda i mira. Tako su u Ulici cazinskih brigada dva lica zatečena prilikom prosjačenja, dok je u Kovačevićima i Polju došlo do vike, galame, drskog i nepristojnog ponašanja.

Vatrogasna jedinica je imala dvije intervencije: gasili su požar niskog raslinja u Prošićima te požar stareži u Poslovnoj zoni Ratkovac.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 33 pacijenata dok sanitet nije korišten.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije dana 17.02.2021. godine od 09:00 do 16:00 satikupcima sa trafopodručja Klisa 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, moguća je poledica. Skrećemo pažnju na učestale odrone na brojnim dionicama i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04:30 sati) na ovoj dionici saobraćaj se obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača i Gromiljak-Blažuj.

Večeras u noćnim satima (21-05 sati ), zbog izvođenja neophodnih radova, doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Kakanj-Zenica jug. Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati magistralnim ili regionalnim putem (M-17 i R-445).

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se